22 Nisan 2013 Pazartesi

Se7en [1995]


FİLMİN KONUSU :

Dünyadaki ilahi adaleti sağlamak için İncil’de bahsi geçen yedi ölümcül günahı işleyenleri “sanatsal” yöntemlerle öldüren bir seri katil şehre dehşet saçmaktadır. Onun peşine düşen iki cinayet masası dedektifi vardır. Biri emekliliğine bir hafta yani yedi gün kalan Dedektif William Somerset. İşinden, yaşadığı şehirden bıkmış ve insanlara olan inancını yitirmiş. Diğeri ise göreve yeni başlamış genç Dedektif  David Mills. Kendini kanıtlama isteğiyle dolu, enerjik, ukala ve öfkeli... 

İki dedektif yağmurun hiç durmadığı yedi günde, umutsuz bir şehirde çok zeki olan katilin peşindeler ve hiçbir şey tahmin edildiği gibi değildir. . .

BEYAZPERDECİ YORUMU 

Morgan Freeman ve Brad Pitt'in güzel bir uyum yakaladıklar filmde, İncil'de geçen yedi büyük günahın, günümüz tüketim toplumunda farkına varmadan nasıl hayatımızın bir parçası haline geldiği anlatılıyor. Yedi günah ise şunlar : Lust - şehvet, Greed - bencillik/cimrilik, Gluttony - açgözlülük, Pride - kibir/gurur, Sloth - tembellik, Wrath - nefret, Envy - kıskançlık.



Yönetmen   : David Fincher
Yapım          : 1995 / Amerika / 127 Dakika
Oyuncular   : Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, R. Lee Erney, Andrew Kevin Walker
Tür               : Suç, Gerilim, Gizem, Dram
IMDB            : 8.6


FRAGMAN

 

0 yorum :

Yorum Gönder