25 Nisan 2013 Perşembe

A Beautiful Mind [2001]



FİLMİN KONUSU :

John Forbes Nash Jr., genç yaşında oyun teorisi üzerine geliştirdiği kuramlarla matematik dünyasının bir numaralı ismi haline gelir. Fakat kısa süre içerisinde bencilliği ve kendine olan aşırı güveni sonucunda oluşan kişisel problemleri ile baş edemez duruma düşer. Dahilik ile delilik arasındaki ince çizgide, delilik tarafına doğru sürüklenir.

Meslek hayatı çok kısa süren Nash otuz yıl şizofreninin pençesinde kıvrandıktan sonra mucizevi şekilde iyileşir ve Nobel Ödülü'yle onurlandırılır. Akıl Oyunları, otuz yaşında bir efsaneye dönüşen büyük dahi John Forbes Nash'in gözkamaştırıcı yükselişini, dünyadaki diğer matematikçilerin olanaksız diye niteledikleri bir dizi bugüne dek çözülmemiş problemleri çözerek matematik dünyasını büyülemesini sergiliyor. Duygusal bir öykü olarak Akıl Oyunları, matematik ilminin gizemli dünyası ile deliliğin trajedisini gözler önüne seriyor.

BEYAZPERDECİ YORUMU 

Matematiği sevmeyenler bu filmle sevmeye başlayabilir. Matematik dehası olan John Nash'in yaşanmış hayat öyküsünü göreceğimiz filmde, Russel Crowe, "ikinci el bilgilerle" yetinmeyen bir dehayı canlandırıyor.



Yönetmen   : Ron Howard
Yapım          : 2001 / Amerika / 135 Dakika
Oyuncular   : Russel Crowe, Jennifer Connelly, Ed Harris, Christopher Plummer, Paul Bettany
Tür               : Dram, Biyografi
IMDB            : 8.0


FRAGMAN 



0 yorum :

Yorum Gönder