23 Nisan 2013 Salı

Django Unchained [2012]



FİLMİN KONUSU :

Alman bir ödül avcısı olan Dr. King Schultz, katil Brittle kardeşlerin peşindedir ve ödülüne kavuşmasını sadece Django adında zenci bir köle sağlayabilir. Doğru kabul edilen her şeye aykırı olan Schultz, Brittle kardeşlerin ölü veya diri yakalanmasını sağlarsa Django'yu özgürlüğüne kavuşturma sözü verir.

Brittle kardeşleri yakalamak için bir plan yaparlar ve başarıyla sonuçlanan planlarının ardından Schultz, Django'ya özgürlüğünü verir ama birbirlerinden ayrılmazlar. Schultz ve Django, birlikte Güney'in en çok aranan suçlularını avlamaya koyulurlar. Bu sırada yeteneklerini epey geliştiren Django'nun aslında tek bir amacı vardır: Uzun zaman önce köle ticaretine kaybettiği karısı Broomhilda'yı bulmak ve kurtarmak.

Django ve Schultz'un arayışları sonunda Broonhilda'nın, Calvin Candie'nin çiftliği "Candyland"de olduğu haberini alırlar. Candyland zencilerin birbirleriyle dövüşmeleri için yetiştirildiği adı çıkmış bir çiftliktir. Karısını kurtarmak için çiftliğe köle tüccarı kılığında gelirler. Bu kez işler istedikleri gibi gitmeyecektir. Candie'nin güvenilir ev kölesi Stephen asıl amaçlarının Broomhilda'yı kaçırmak olduğunu anlayınca olaylar karışır ve silahlar çıkar...


BEYAZPERDECİ YORUMU 

Filmin 165 dakika olması kimseyi korkutmasın. Temposu yüksek bir film. Bu tempoya eşlik eden şarkıları da unutmamak lazım tabi ki. Filmin müzikleri oldukça kaliteli. Diyaloglar gerilim dolu. Ve oyuncular... Son zamanlarda bir filmde görebileceğiniz en iyi kadro desek yanılmış olmayız galiba.



Yönetmen   : Quentin Tarantino
Yapım          : 2012 / Amerika / 165 Dakika
Oyuncular   : Jamie Fox, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson
Tür               : Macera, Dram, Western
IMDB            : 8.6



FRAGMAN

0 yorum :

Yorum Gönder