17 Nisan 2013 Çarşamba

Snatch [2000]



FİLMİN KONUSU :

Annesi ve babası bir uçak kazasında tanıştıkları için, kaza yapan uçağın adını alan Türk ve her ne kadar isminin bir silah ismi olduğunu söylesede 19. yüzyıldaki bir baletin ismini alan ortağı Tommy, sokak köşelerinde gizlice yapılan boks maçlarını düzenleyen iki kafadardır. Kendilerine başarı kazandıracak olan bir dövüş turnuvası düzenlemesi için, düşmanlarını öldürtüp domuzlara yedirten mafya babası Tuğla Kafaya başvururlar.

Türk Tommy'yi işlerinde lazım olacak bir karavan bulması için, bir boksörle birlikte çingenelerin yanına yollar. Kendilerine kötü bir karavan veren çingelenere kızan Tommy ve boksör bir anda kavgaya girerler ve beklenmedik bir olay yaşanır. Çingene Mickey O'Neil iriyarı boksörü tek yumrukta yere sermiştir. Bu olayı öğrenen Türk, Mickey'i dövüşlere sokmak ister.

Oldukça ilginç bir adam olan Tuğla kafa turnuva isteklerini tek bir şartla kabul eder: Mickey dördüncü rauntta nakavt olacaktır. Fakat beklenen olmaz. İrlandalı çılgın çingene Mickey maç yerinde kendi kurallarıyla oynamaya başlayınca işler çığrından çıkar...

Bu arada Dört Parmak Franky ve 86 karatlık elmas Londra'da kaybolmuştur. Franky'nin tuzağa düşürüldüğünü öğrenen Kuzen Avi, Franky'yi kontrol etmek ve elması bulmak için Londra'ya gelir.

Bu birbirinden bağımsız görünen iki hikaye ortak bir noktada buluştuğunda işler iyiden iyiye karışacaktır.

BEYAZPERDECİ YORUMU 

Konusuyla, olayların işlenişiyle, oyunculuklarıyla, mizah anlayışıyla, çok hızlı temposuyla ve olayların birbirine bağlanışıyla sıradışı ve olağanüstü güzel bir film... Brad Pitt'e çingene rolü o kadar yakışmış ki sırf onu görmek için bile izlenir. Çok eğleneceğinize, izlerken gülmekten yerlere yatacağınıza garanti verebilirim.



Yönetmen   : Guy Ritchie
Yapım          : 2000 / Amerika, İngiltere / 128 Dakika
Oyuncular   : Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones, Brad Pitt, Jason Statham, Rade Serbedzija, Alan Ford, Mike Reid,
Tür               : Komedi, Suç, Gerilim
IMDB            : 8.3

FRAGMAN 


0 yorum :

Yorum Gönder